

Bismillahirrahmanirrahim
Toplumda tebliğ vazifesi terkedildiği zaman, zulüm ve haksızlıklar çoğalır ve yeryüzünde ifsad artar, dünya yaşanmaz hale gelir. Buna sebep olanlar kadar, tebliğ vazifesini terk edenler de bu günahtan payını alırlar.
Yeryüzünde cereyan eden hadiselere baktığımızda, toplumsal bozulmaların aileden başladığını görebiliriz. Kadının en mühim ve öncelikli vazifesi olan annelik görevi, ikinci plana atılmış ve sekülerleşen dünyada kadın, kapitalizmin kölesi haline getirilmiştir.
Tebliğ, Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara bildirmek, ebedi azaptan kurtulmalarına ve ebedi kurtuluşa ermelerine vesile olmaktır.
Yeryüzünün ıslahı için çalışmalı ve bunu Allah’ın (cc) rızasını kazanmak için yapmalıyız. Çünkü Allah-u Teala, dinine hizmet edenleri ve iyilikte çığır açanları müjdelemiş ve onlara ebedi saadet yurdu olan cenneti vadetmiştir. Toplumda tebliğ vazifesi terkedildiği zaman, zulüm ve haksızlıklar çoğalır ve yeryüzünde ifsad artar, dünya yaşanmaz hale gelir. Buna sebep olanlar kadar, tebliğ vazifesini terk edenler de bu günahtan payını alırlar.
Tebliğ vazifesi evde başlar ve en önemli görev anneye düşer. Aile düzelirse, tüm toplum düzelir. Bu kutsal görevi ifa edecek olan kadının fazilet sahibi ve şuurlu olması gerekir ki, temiz nesiller meydana gelsin.
Zulüm ve haksızlıklara karşı mücadele eden, dinine, davasına ve kutsallarına zarar verenlere karşı tepkisini verebilen, ahiret kazancını dünya menfaatine değişmeyen dürüst ve peygamber ahlaklı bireyler ancak şuurlu annelerin gayretiyle olacaktır.
Şenay ŞEKER